Wat kun je van een notaris verwachten?

Wanneer je niet eerder bij een notaris bent geweest, dan kunnen we ons goed voorstellen dat je niet precies weet wat we doen. Meestal staan we dan ook bekend als adviseur. Advies moet helder en duidelijk zijn. Jij moet begrijpen waar het over gaat want uiteindelijk gaat het om jou.

De juridische kant van persoonlijke situaties bekijken
Wanneer er een belangrijke of ingrijpende verandering binnen je familie, danwel met betrekking tot je woning of onderneming plaatsvindt is een notaris vaak betrokken. De notaris is dan degene die een akte voor je opmaakt. Het laten opstellen van een samenlevingscontract is hiervan een bekend voorbeeld. Maar ook bij het maken van keuzes en het juridisch opstellen van zaken helpt een notaris je. Daarnaast kunnen we je op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen die belangrijk voor je zijn. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde wetswijzigingen die belangrijke gevolgen voor jou kunnen hebben.

Notaris verplicht
Voor sommige overeenkomsten is het inschakelen van een notaris verplicht, zoals bij het overdragen van onroerend goed of het afsluiten van een hypotheek. Maar juist ook in veel andere gevallen, wanneer het niet verplicht is om een notaris in te schakelen, kan het zeker handig zijn om dit wel te doen. Zo ben je verzekerd van de juiste vastlegging en loop je geen risico’s.

Jouw belang
Een notaris maakt namelijk niet alleen de akte op, we voeren ook gesprekken met betrokkenen en behartigen jouw belang. Persoonlijke aandacht voor ieder verhaal staat altijd centraal.

Wil je meer weten over wat wij doen?
Je vindt alle informatie over dienstverlening op onze website. Maar onze deur staat altijd open, dus ook met de vraag wat we voor je kunnen betekenen ben je meer dan welkom.
Neem dan ook gerust contact met ons op.

Meer weten?

Neem contact op met ons.

Contact opnemen

Vragen over dit onderwerp?

Karin van der Schaft – van Eck Secretaresse k.vanderschaft@dna-notaris.nl