Veel gestelde vragen

Wij bij DNA Notaris hopen natuurlijk op elke vraag een antwoord te hebben, bekijk hieronder de antwoorden op de
veelgestelde vragen aan DNA Notaris. Misschien zit het antwoord op uw vraag er al tussen. Zit je vraag er niet
tussen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een oplossing.

Veelgestelde vragen over Familie

Nee, als je van je testament af wilt zul je een (kort) nieuw testament moeten laten opstellen

Het is mogelijk om een aanvulling op je bestaande testament te maken. De aanvulling wordt ook vastgelegd in een testament.

Belastingbesparing, een voogd voor de kinderen, voorkomen dat een ex-partner erft, er voor zorgen alle kinderen in een samengesteld gezin evenveel erven, iemand aanwijzen die de erfenis regelt om te voorkomen dat er ruzie over ontstaat, voorkomen dat het erfdeel van de kinderen moet worden “opgegeten” als een ouder zorg nodig heeft of in de bijstand terecht komt.

Nee, dat is niet nodig.

Met een verklaring van erfrecht kun je – bijvoorbeeld bij de Bank – aantonen wie de erfgenamen zijn van de overledene. Erfgenamen kunnen er ook voor kiezen om een volmacht te geven aan één van hen om de erfenis te regelen; dit wordt dan opgenomen in de verklaring van erfrecht

Als de woning door een van jullie beiden wordt overgenomen kunnen wij een akte van verdeling voor jullie opmaken. In deze akte wordt de woning aan een van jullie beiden toegedeeld. Wij zullen deze akte in het kadaster inschrijven. Als je naar de Bank gaat voor een nieuwe hypotheek of het overnemen van de bestaande hypotheek vraagt de Bank meestal al om een ontwerp van de akte van verdeling.

Vragen per Categorie

Staat je vraag er niet tussen?

Wij bieden u graag een oplossing op maat, staat je vraag er dus niet tussen neem dan contact met ons op.

Mail ons je vraag