Wist je dat wij, als een van de weinige notariskantoren in Nederland, gespecialiseerd zijn in veilingen?

Veilingen

Als gewone verkoop niet snel genoeg gaat

Veilingen zijn er in vele soorten en maten. En als één van de weinige notariskantoren in Nederland, zijn wij gespecialiseerd in dit onderwerp. Natuurlijk delen we graag onze kennis hierover met je.

Vrijwillig veilen: het kan een uitkomst zijn!

Je hebt je huis al twee jaar te koop staan en het verkoopt niet. Misschien wil je het dan vrijwillig veilen. Dat betekent dat je drie dagen bedenktijd hebt om het bod te accepteren. Als je het niet verkoopt betaal je de notaris en een deel van de kosten van de veiling. Als je wel verkoopt betaalt de koper deze kosten, die vallen dan onder de zogeheten ‘kosten koper’.

Executieveiling
Een bankveiling wordt ook wel een executieveiling genoemd. De opdracht om te veilen wordt door de hypotheekhouder, meestal de bank, gegeven. In deze situatie kun je zelf weinig doen. Er wordt vaak bepaald wanneer je je huis leeg moet maken. Vaak gaat hier een traject van maanden aan vooraf. De begeleiding in dit traject is uitermate van belang. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres.

Beslagveiling
Een beslagveiling is het beslag leggen op een huis. Dit is een veiling die wordt gehouden in opdracht van een schuldeiser, iemand aan wie je geld schuldig bent. Een schuldeiser kan via de rechtbank beslag laten leggen op je huis. Voor de eigenaar van het huis is er weinig verschil.

Een huis kopen op een veiling

Op de site van de veilingbiljet staat informatie over het kopen van een huis op een veiling. Hier staan alle huizen en overig onroerend goed op dat geveild wordt.

Terug naar overzicht