"Wist je dat: er gemiddeld 200 huwelijken per dag plaats vinden in Nederland?"

Ik ga trouwen

En wil genieten van de grote dag én later

Dit is een belangrijke gebeurtenis in mijn leven en ik wil graag weten wat dit betekent op juridisch en financieel gebied.

Naast het uitzoeken van een leuke locatie, een datum en de taart is het goed om voor de grote dag een afspraak te maken bij de notaris. Wij bekijken graag samen met jullie wat in jullie situatie goed is om te regelen. Is dat trouwen in een beperkte gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Wat heeft jullie voorkeur en waarom? Het is een belangrijke beslissing en het is goed om daar samen bij stil te staan.

Trouwen in beperkte gemeenschap van goederen
Als je besluit te trouwen in beperkte gemeenschap van goederen, wat sinds 1 januari 2018 automatisch gebeurt als je geen huwelijkse voorwaarden maakt, leggen wij jullie graag uit wat dat precies betekent. Wat gebeurt er met jullie financiën en jullie bezittingen nadat jullie getrouwd zijn, gaan scheiden of als één van jullie twee komt te overlijden.

Huwelijkse voorwaarden

Als jullie onder huwelijkse voorwaarden trouwen is het goed om te bepalen hoe deze voorwaarden er uit zien en wat de gevolgen zijn. Zeker als één van jullie ondernemer is, of plannen heeft om een eigen bedrijf te starten, adviseren wij jullie om huwelijkse voorwaarden vast te laten leggen. Zo zorg je ervoor dat privé en zakelijke goederen en schulden gescheiden blijven.

Meer weten?
Wil je graag meer weten over de verschillen tussen trouwen in beperkte gemeenschap van goederen en trouwen onder huwelijkse voorwaarden, dan ben je van harte welkom. Wij bespreken graag wat het best bij jullie past en hoe je dit regelt. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Terug naar overzicht