"Wist je dat: de afgelopen decennia het relatieve aandeel nalatenschappen gestaag is gegroeid?"

Ik wil mijn testament opstellen

Voor als ik er niet meer ben

Zodat mijn wensen gewaarborgd zijn en ik zeker weet dat er tussen mijn geliefden geen onenigheid ontstaat na mijn overlijden.

In Nederland is de wet heel duidelijk over wie wat krijgt na het overlijden.De notaris kunnen kan je dit precies vertellen. Als je wilt afwijken van de wet, dan kun je een testament op laten stellen. Zo weet een notaris, nadat jij bent overleden, precies wat je wensen zijn. Hij zorgt er dan ook voor dat jouw wensen worden uitgevoerd zoals jij dat wil.

Opstellen van een testament
Bij het opstellen van een testament kijken we wat de beste manier is om bijvoorbeeld vermogen over te hevelen naar je kinderen of eventuele kleinkinderen. Hoe bespaar je zoveel mogelijk erfbelasting. Zijn er bepaalde mensen die je wilt uitsluiten in je testament of juist wilt toevoegen? Of misschien wil je een deel van je vermogen doneren aan een goed doel. Wij bespreken samen met jou de mogelijkheden en zetten je wensen op papier.

Minderjarige kinderen

Als je minderjarige kinderen hebt komt ook de benoeming van een voogd en eventuele bewindvoerder aan de orde. Dit wordt ook opgenomen in het testament.

Online hulpmiddel
Er is ter voorbereiding op het bezoek aan de notaris een online vragenlijst.

Doe de check nu https://www.notaris.nl/testamentmoment/checklist

Terug naar overzicht